Προπόνηση Μάντσεστερ Σίτι | Παιχνίδι 7v4 με «κτίσιμο» του παιχνιδιού και μεταφορά της μπάλας στις πτέρυγες, για τη διενέργεια γρήγορης τελικής διεισδυτικής μεταβίβασης μετά από αλλαγές κατεύθυνσης του παιχνιδιού.

FBL-EUR-C1-MAN CITY-SHAKHTAR DONETSK

Η προπόνηση επίθεσης των «πολιτών» σχεδιάστηκε με βάση τις τακτικές καταστάσεις που παρουσιάστηκαν στην εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Σαχτάρ Ντονέτσκ, για τη φάση των ομίλων του Champions League, αποβλέποντας στο «κτίσιμο» του παιχνιδιού με μεταφορά της μπάλας στις πτέρυγες, για τη διενέργεια γρήγορης τελικής διεισδυτικής μεταβίβασης μετά από αλλαγές της κατεύθυνσης του παιχνιδιού και συνδυαστικό παιχνίδι.

TacticsManager_0-9-2017_16-5-27

ΣΤΟΧΟΣ: «Κτίσιμο» του παιχνιδιού με βάση το σχηματισμό του 1-4-3-3  και μεταφορά της μπάλας στις πτέρυγες, για τη διενέργεια γρήγορης τελικής διεισδυτικής μεταβίβασης αποκλειστικά από τους πλάγιους μπακ, πάντα μετά από αλλαγές της κατεύθυνσης του παιχνιδιού και συνδυαστικό παιχνίδι.

  • Παίκτες: 11

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αγωνιστικό παιχνίδι 7v4 σε οριοθετημένο χώρο όπως φαίνεται στο σχήμα.

Η ομάδα με τα χρώματα της Σίτι παρατάσσεται σε σχηματισμό 4-1-2 με βάση το 4-3-3 των «πολιτών», με τους κεντρικούς αμυντικούς, τους πλάγιους μπακ και τους εσωτερικούς χαφ να αποτελούν τους εξωτερικούς παίκτες της ζώνης σε μορφή πενταγώνου που σχηματίζεται και εσωτερικό παίκτη τον ανασταλτικό μέσο (με τους εσωτερικούς χαφ να διατηρούν ταυτόχρονα το δικαίωμα να εισέρχονται στη ζώνη, ώστε να τον υποστηρίζουν όταν και όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο), ο οποίος και απολαμβάνει απεριόριστη ελευθερία βούλησης όσον αφορά τις μεγάλες μεταβιβάσεις ως προς τις πτέρυγες.

Η αντίπαλη ομάδα παρατάσσεται σε σχηματισμό ρόμβου, στοχεύοντας στην άμυνα χώρου προσανατολισμένη στη μπάλα – επενδύοντας στην αμυντική συνοχή αλλά και τις μικρές αποστάσεις – και τη διενέργεια αντεπιθέσεων κατά τη φάση της μετάβασης από άμυνα σε επίθεση.

Το παιχνίδι ξεκινάει κάθε φορά  από τους κεντρικούς αμυντικούς της γαλάζιας ομάδας, με τον ανασταλτικό μέσο να εισέρχεται ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς έτσι ώστε, να συμβάλλει στην προώθηση της μπάλας στις πτέρυγες αφού έχει προηγηθεί διάχυση της ομάδας σε όλο το γήπεδο για τη βέλτιστη δυνατή υποδοχή της μπάλας.

Στη συνέχεια απαιτείται μια αλλαγή της κατεύθυνσης του παιχνιδιού μετά από 10 συνολικά επιτυχημένες μεταβιβάσεις, για την επίτευξη τέρματος στις φορητές εστίες με τη διενέργεια γρήγορης τελικής διεισδυτικής μεταβίβασης.

Αν οι αμυνόμενοι καταφέρουν να αποσπάσουν τη μπάλα τότε επιδιώκουν να αντεπιτεθούν, είτε με εκμετάλλευση χώρων είτε με άμεσο παιχνίδι και μεγάλη μεταβίβαση ακριβείας για να σκοράρουν στις απέναντι εστίες σε χρόνο λιγότερο των 10 δευτερολέπτων.

Σχόλιο: Όταν η αντίπαλη ομάδα είναι σε κατοχή δεν υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις των παικτών εντός της ζώνης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

  • Μάντσεστερ Σίτι

Συνδυαστικό παιχνίδι

Ποιότητα στις μεταβιβάσεις

Συγχρονισμός πάσας – κίνησης κατά μήκος των πλευρών του πενταγώνου

Ταχύτητα ως προς τη σκέψη και την εκτέλεση

Προσφορά στηριγμάτων

Κινητικότητα

Επικοινωνία

  • Μάντσεστερ Σίτι Β΄

Αμυντική Τακτική

Αμυντική Συνοχή

Πυκνότητα

Αλυσιδωτή αντίδραση

ΚάλυψηΙσορροπία

Εκμετάλλευση των κενών χώρων

 

Του Παναγιώτη Παλιούρα